Βιογραφικό

Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Αντώνης Μούγιας, παρακολουθεί στο ιατρείο του, στην οδό Τσακάλωφ 8 στο Κολωνάκι, ασθενείς με αγχώδεις, καταθλιπτικές, ψυχωτικές εκδηλώσεις και άλλα ψυχικά προβλήματα. Έχει ειδικευτεί στη γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, αλλά ως ψυχίατρος μπορεί να δίνει και φάρμακα όταν αυτό είναι απαραίτητο. Επίσης, έχει εξειδικευτεί στα προβλήματα της μνήμης (θέμα πάνω στο οποίο πραγματοποίησε τη διδακτορική του διατριβή) και στο ιατρείο πραγματοποιεί τεστ μνήμης και διάγνωσης της άνοιας και συνεργάζεται με ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας (οι οποίοι προσφέρουν ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες). Επίσης, συνταγογραφεί και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχιατρικής κατάστασης.

Ο Ψυχίατρος Αντώνης Μούγιας διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνος του κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» από το 2011 έως το 2019 και είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Μνήμης της ίδιας εταιρείας, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και Διδάκτωρ του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων στην Ψυχιατρική.

Ως Επιστημονικά Υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας “Ο Νέστωρ” έχει αναπτύξει και είναι υπεύθυνος για δεκάδες παρεμβάσεις που απευθύνονται σε ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση και θεραπείά της νόσου του Alzheimer, την απασχόληση των ασθενών με άνοια, την εκπαίδευση των φροντιστών – συγγενών των ασθενών και την μείωση της επιβάρυνσης που προκαλεί η άνοια σε όσους φροντίζουν.  Επιπλέον, ο Αντώνης Μούγιας έχει παρακολουθήσει ένα διετές ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΕΠΙΨΥ και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του πάνω στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία.

Στο επιστημονικό κομμάτι έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή περιοδικά, σε ελληνικά συνέδρια και έχει συνεισφέρει στη συγγραφή βιβλίων και κατευθυντήριων οδηγιών. Σημαντική είναι και η δραστηριότητα του κ. Μούγια στο κοινωνικό πεδίο. Πραγματοποιεί ως Επιστημονικά Υπεύθυνος του Νέστωρ, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας ομιλίες στην κοινότητα, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες αυτές εδώ.

20131105_104601