Πώς να έρθω?

Ψυχίατρος Κολωνάκι

Το ιατρείο βρίσκεται στον εμπορικό πεζόδρομο της Τσακάλωφ, λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία Κολωνακίου.

Πώς μπορείτε να έρθετε στο ιατρείο:

Α) με το αυτοκίνητο. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές θέσεις στάθμευσης για επισκέπτες, αλλά λειτουργούν και πολλές επιχειρήσεις πάρκινγκ (Σόλωνος 56, Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ γωνία, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 14).

Β) με το μετρό μέχρι την στάση Ευαγγελισμός (800 μέτρα ή 11’ με τα πόδια) ή Σύνταγμα(900 μέτρα ή 13’ με τα πόδια).

Γ) με ταξί, που θα σας αφήσει είτε στην Πλατεία Κολωνακίου (50μ απόσταση), είτε στη διασταύρωση Τσακάλωφ και Ηρακλείτου (30μ απόσταση).

 

Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος Κολωνάκι

Oι ψυχικές διαταραχές προκαλούν συναισθήματα φόβου και άγχους σε όλους τους ανθρώπους. Πολλοί φοβούνται να επισκεφτούν κάποιον ψυχίατρο, άλλοι γιατί ντρέπονται και άλλοι πιστεύουν πως ο ψυχίατρος δύσκολα μπορεί να βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, οι ψυχιατρικές διαταραχές αντιμετωπίζονται. Η έγκαιρη διάγνωση, η εκπαίδευση πάνω στη διαταραχή, η έγκυρη ενημέρωση, οι προληπτικές εξετάσεις και δοκιμασίες και η σωστή θεραπεία οδηγούν σε καλύτερη ποιότητα ζωής και μειώνουν σημαντικά την επιβάρυνση από τις ψυχιατρικές διαταραχές. Ζητήστε λοιπόν βοήθεια (ψυχοθεραπευτική ή/και φαρμακευτική (όπου και αν χρειάζεται) και πάρτε και πάλι την κατάσταση στα χέρια σας.

Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Άλλοι νιώθουν πως δυσκολεύονται να διαχειριστούν  την καθημερινότητά τους. Όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίζετε, είναι σημαντικό να το συζητήσετε με έναν ειδικό. Πολλά ψυχιατρικά συμπτώματα γίνονται καλύτερα ή και θεραπεύονται πλήρως μόνο με την ψυχοθεραπεία. Άλλες φορές μπορεί να χρειαστεί και η χορήγηση φαρμάκων (εάν και ο ίδιος ο ασθενής το επιθυμεί). Αυτό πάντως που είναι σημαντικό είναι πως οι ψυχιατρικές νόσοι βελτιώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και η καθημερινότητα των ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα βελτιώνεται μετά την επίσκεψη σε έναν  ειδικό.