Το Ιατρείο

Ψυχίατροι Αθήνα: Αντώνης Μούγιας

Στο ιατρείο μου, στην οδό Τσακάλωφ 8 στο Κολωνάκι, παρακολουθώ ασθενείς με αγχώδεις, καταθλιπτικές και άλλες εκδηλώσεις, πραγματοποιώ τεστ μνήμης και διάγνωση της άνοιας και συνεργάζομαι με ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας (οι οποίοι προσφέρουν ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες). Επίσης, συνταγογραφώ και χορηγώ πιστοποιητικά ψυχιατρικής κατάστασης.

Ψυχίατροι Αθήνα

Ψυχίατροι Αθήνα, Αντώνης Μούγιας

Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;

Η θεραπεία για τις ψυχιατρικές διαταραχές μπορεί να είναι φαρμακευτική, αλλά και ψυχοθεραπευτική. Συχνά, ο συνδυασμός και των δύο είναι πιο αποτελεσματικός. Στο ιατρείο μου συνταγογραφώ, αλλά και κάνω γνωσιακή ψυχοθεραπεία, την πιο αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική μέθοδο. Η απόφαση για το ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί είναι συνεργατική, ανάμεσα σε εμένα και εσάς. Ό,τι και να διαλέξει κανείς, η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό, όταν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα, είναι πολύ σημαντική.

Ψυχίατροι Αθήνα: Γιατί πρέπει να ζητήσει κανείς τη βοήθεια του ψυχιάτρου;

Oι ψυχικές διαταραχές προκαλούν συναισθήματα φόβου και άγχους σε όλους τους ανθρώπους. Πολλοί φοβούνται να επισκεφτούν κάποιον ψυχίατρο, άλλοι γιατί ντρέπονται και άλλοι πιστεύουν πως ο ψυχίατρος δύσκολα μπορεί να βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, οι ψυχιατρικές διαταραχές αντιμετωπίζονται. Η έγκαιρη διάγνωση, η εκπαίδευση πάνω στη διαταραχή, η έγκυρη ενημέρωση, οι προληπτικές εξετάσεις και δοκιμασίες και η σωστή θεραπεία οδηγούν σε καλύτερη ποιότητα ζωής και μειώνουν σημαντικά την επιβάρυνση από τις ψυχιατρικές διαταραχές. Ζητήστε λοιπόν βοήθεια (ψυχοθεραπευτική ή/και φαρμακευτική (όπου και αν χρειάζεται) και πάρτε και πάλι την κατάσταση στα χέρια σας.

Γιατί χρειάζεται εξειδικευμένη βοήθεια στην άνοια;

Η νόσος του Alzheimer και οι άλλες μορφές άνοιας δεν προκαλούν συμπτώματα μόνο στους ίδιους τους ασθενείς αλλά και σε όσους παρέχουν τη φροντίδα. Είναι σημαντικό να γίνεται γρήγορα η διάγνωση της άνοιας και να δίνεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Χρειάζεται παρακολούθηση σε όλη την πορεία της νόσου γιατί συχνά τα συμπτώματα δεν είναι μόνο γνωσιακά, αλλά και συμπεριφορικά. Οι συγγενείς των ασθενών χρειάζονται σωστή πληροφόρηση και καθοδήγηση.