Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (ΓΣΘ)

Η Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία είναι η πιο αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική μέθοδος για την αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης και πλήθους άλλων ψυχιατρικών διαταραχών. Πρόκειται για μια σύντομη, εστιασμένη στο παρόν και συνεργατική μορφή ψυχοθεραπείας. Σε πολλές μελέτες, η Γνωσιακή – συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία έχει αποδειχτεί εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματική από την φαρμακευτική θεραπεία στην αντιμετώπιση των περισσότερων ψυχιατρικών διαταραχών.

Βασική αρχή της γνωσιακής ψυχοθεραπείας είναι πως η σκέψη και όχι τα ερεθίσματα καθορίζουν το συναίσθημα και τη συμπεριφορά. Στόχος της θεραπείας είναι ο εντοπισμός και η τροποποίηση δυσλειτουργικών σκέψεων και πεποιθήσεων.

Γιατί να απευθυνθείτε σε εμένα για γνωσιακή ψυχοθεραπεία;

Μετά από τις σπουδές μου στην ιατρική (6 χρόνια), την ψυχιατρική (5 χρόνια ειδικότητα) και μετά την απόκτηση διδακτορικού τίτλου σπουδών (2011), αποφάσισα να εκπαιδευτώ στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής). Θα είναι μεγάλη μου χαρά να συνεργαστούμε ψυχοθεραπευτικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.