Αλτσχάιμερ ιατρείο νόσου Alzheimer

Το ιατρείο νόσου Alzheimer (Αλτσχάιμερ) λειτουργεί Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 16.00 μέχρι τις 21.00 (κατόπιν ραντεβού στο 210 8232050, 6972030919). Η διάρκεια του ραντεβού είναι συνολικά μια ώρα, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να γίνουν τα απαραίτητα τεστ και να ληφθεί πλήρες ιστορικό από τους συγγενείς του ασθενή.

Γιατί να απευθυνθείτε σε εμένα για τη νόσο του Alzheimer – Αλτσχάιμερ;

Ασχολούμαι με τη νόσο του Alzheimer (Αλτσχάιμερ) και τις άλλες μορφές άνοιας εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι Επιστημονικά Υπεύθυνος στο κέντρο Alzheimer του Νέστωρ, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και έχω κάνει το διδακτορικό μου πάνω στην άνοια και τη νόσο του Alzheimer (Αλτσχάιμερ). Πραγματοποιώ τα εξωτερικά ιατρεία στο κέντρο Alzheimer και παρακολουθώ πολλούς ασθενείς με άνοια. Είμαι υπεύθυνος ενός προγράμματος εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας πάνω στην άνοια, αρθρογραφώ συχνά και μιλάω σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με τη νόσο του Alzheimer. Όλα τα παραπάνω μπορούν να εγγυηθούν γα τη σωστή παρακολούθηση σχετικά με τα προβλήματα μνήμης και συμπεριφοράς που προκύπτουν από την άνοια.

Home-7

Πώς γίνετε η παρακολούθηση των ασθενών; Πως βοηθιούνται οι συγγενείς;

Στο ιατρείο πραγματοποιούνται εξειδικευμένες νευροψυχολογικές δοκιμασίες (τεστ) για τη διάγνωση και την παρακολούθηση της άνοιας με στόχο την έγκαιρη και ορθή διάγνωση της νόσου και την σωστή αντιμετώπιση της άνοιας. Οι δοκιμασίες γίνονται κάθε τρεις μήνες, ώστε να γίνονται οι κατάλληλες αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή του ασθενή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καθημερινότητα του ατόμου και προτείνονται δραστηριότητες και συμμετοχή του ατόμου σε εξειδικευμένες υπηρεσίες στην κοινότητα. Επειδή η άνοια επιβαρύνει τους φροντιστές σημαντικά, δίνω συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών και το πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την πορεία της ίδια της νόσου. Επίσης, αντιμετωπίζω φαρμακευτικά (όταν χρειάζεται) τις διαταραχές συμπεριφοράς στο πλαίσιο της άνοιας και πραγματοποιώ προληπτικά τεστ μνήμης. Τέλος, ανά τρίμηνο συνταγογραφώ τα φάρμακα για την άνοια και χορηγώ παραπεμπτικά για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων.