Για 7η συνεχόμενη χρονιά το σεμινάριο εκπαίδευσης στην Ψυχογηριατρική από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ»

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», αξιοποιώντας την εμπειρία και εξειδίκευση από την μακρόχρονη πορεία του στην αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, διοργανώνουν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης στην Ψυχογηριατρική για επαγγελματίες υγείας, με στόχο την εκπαίδευσή τους σε ψυχογηριατρικά θέματα της τρίτης ηλικίας.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο θα περιλαμβάνει 45 διδακτικές ώρες θεωρίας, κατανεμημένες σε 15 τρίωρα μαθήματα και 18 ώρες πρακτικής άσκησης των επαγγελματιών υγείας.

Τα μαθήματα θα γίνονται από έμπειρους κι εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, κάθε δεύτερο Σάββατο, από τις 10.00 έως τις 13.00, από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, στις εγκαταστάσεις των δομών της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν Κέντρα ημέρας Alzheimer και Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.

Επιλεγμένοι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν 6μηνη πρωινή πρακτική άσκηση στις δομές της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και των συνεργαζόμενων φορέων και δομών ΟΤΑ. Ο υποψήφιος θα πρέπει να το δηλώσει σχετικά κατά την αποστολή του βιογραφικού του σημειώματος.

Το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, 20 πτυχιούχοι ΑΕΙ & ΤΕΙ λειτουργοί υγείας, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η επιλογή θα γίνει από ειδική επιτροπή με αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων στα βιογραφικά και στη συνέχεια προσωπική συνέντευξη.

Επιστημονικά υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο ψυχίατρος Αντώνης Μούγιας, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Το σεμινάριο θα είναι δωρεάνΠιστοποιητικό παρακολούθησης θα δοθεί στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το 80% των διδακτικών ωρών και θα ολοκληρώσουν με επιτυχία την πρακτική άσκηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, στο email: hagg@otenet.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο κέντρο Alzheimer: τηλ. 210 8235050210 8235620Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη.

No Comments Yet.

Leave a comment